100 de ani, copii! (RO)

100 de ani, copii! (RO)

. lectură de 1 min

Cu Dana m-am văzut față-n față o singură dată, cu foarte mulți ani în urmă. Nu mai știu dacă-n 2003, '04 sau '05, da' țin minte că era o zi teribil de călduroasă, deși e posibil să nu fi fost vară, ci mai sau chiar septembrie?

Pe-atunci, România încă nu știa dacă ar fi putut să adere la UE în 2007. Iar Dana lucra într-un contract de consultanță pentru Comisia Europeană, dacă nu mă-nșel. Și eu lucram la o organizație care se ocupa de anticorupție, dar o mare parte din discuția noastră de-atunci a fost despre funcționarea justiției. Anii au trecut, România a aderat, iar Marea Britanie a plecat din UE. În linii mari, însă, amândoi facem cam aceleași lucruri—căutăm să ne ajutăm societățile în care trăim, pe drumul lor către mai bine 🙂 Concret, Dana face asta cu „Prima sută de ani” și cu „legea pe înțelesul copiilor”—în Anglia!

În episoadele 07a și 07b ale podcastului Rule of Law Rules în limba română, am discutat cu Dana despre discriminare și sexism, despre exploatarea minorilor și criminalitatea juvenilă 🙁 De fapt, am discutat despre modele de comportament și repere morale, atât pentru societatea din zilele noastre, cât și pentru generațiile viitoare 🙂 Audiție plăcută! Podcastul nostru e disponibil pe Google, Apple, Spotify, Audible sau Deezer 😉

drepturile femeilor drepturile copiilor
promo ep.07a promo ep.07b