Bonus (RO)

Bonus (RO)

. lectură de 2 min

Acum 2 ani, pe 19 martie, am pornit într-o aventură interesantă: se lansa podcastul Rule of Law Rules în limba română, produs de Fundația Konrad Adenauer/Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est. Țin să le mulțumesc pentru colaborare lui Paul Chioveanu, Mihaelei Pop, lui Stanislav Splavnic și lui Hartmut Rank. În paralel cu noi, mai exista și Rule of Law Rules în limba engleză, realizat de Angela Daly. După noi, a mai apărut și podKAS con K, realizat de Andrés López.

Anul trecut, pe vremea asta, încă mai speram să pornim și al doilea sezon. Nu s-a mai întâmplat, dintr-o sumedenie de motive pe care le-am înțeles foarte bine—și cu care sunt perfect împăcat. Le mulțumesc tare mult pentru transparență și pentru efortul depus Theodorei Stoica, Danei Șerban și lui Pavel Usvatov de la KAS/Statul de Drept. Dar, împreună cu Paul, mai meșteriserăm (încă din iunie anul trecut) un fel de episod 12, care să facă legătura între cele două sezoane.

Așa că-l public eu acum, ca pe un bonus, la aniversarea celor 2 ani de la startul acestui minunat proiect 🙂 Episoadele de acum 2 ani, de la ep.00 până la ep.11 (și acest bonus), se află și pe canalul meu de YouTube 🙂 Dacă mi se va mai ivi ocazia de-a reveni în lumea podcastului, sper că voi putea lucra tot alături de Paul—și, evident, vom anunța public eventuala noastră revenire 🙂

Ilustrația muzicală conține piesele rinkef intro și rinkef outro, produse de KAS în centrala de la Berlin; acest episod bonus mai conține piesele Break Your Lock and Key (de Mini Vandals) și Mirage (de Chris Haugen), disponibile în YouTube Audio Library, sub o licență standard YTAL; de asemenea, se mai aud și frânturi din alte melodii de fundal, care au fost menționate în episoadele de unde au fost extrase dialogurile—de exemplu, Ticker (de Silent Partner).
Ilustrațiile video conțin o fotografie (copertă) de Vancouver Film School, CC BY 2.0Emerging Sound Designers Learn Their Craft on Cutting-Edge Equipment, din ianuarie 2010; și o fotografie (portret) de Ilmicrofono Oggiono, CC BY 2.0Professional Retro Microphone & DJ Headphones, din ianuarie 2014. Întreaga identitate vizuală (inclusiv sigla) propusă pentru podcastul nostru a fost gândită de prietenul Vlad Stanciu, avocat (pasionat, în timpul liber, de grafică).