You've successfully subscribed to Codru Vrabie
Great! Next, complete checkout for full access to Codru Vrabie
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Ce s-a dat, ce s-a luat? (RO, interviu)

Ce s-a dat, ce s-a luat? (RO, interviu)

. 1 min read

Ultimele şedinţe ale Comisiei au arătat că unele dintre propunerile societăţii civile au fost acceptate, dar ce vi s-a dat cu o mână, vi s-a luat cu alta. Anulează prevederile privind radierea câştigurile obţinute—înfiinţarea unor noi partide cu trei membri fondatori şi fără criteriu de teritorialitate?

Şi da şi nu. În actualul cadru legislativ există totuşi posibilitatea organizării de partide judeţene. Este un pas înainte faţă de situaţia anterioară, când existau doar partide naţionale, însă noi ne-am fi dorit o reformă în doi paşi, şi nu s-a făcut decât unul.

Dincolo de procedura de radiere, care ţine strict de legea partidelor politice, mai există procedura de decontare a cheltuielilor din campania electorală şi cea cu privire la subvenţionarea partidelor politice pe ciclul electoral de patru ani. Toate trei sunt îndreptate mai degrabă către existenţa partidelor judeţene, nu către existenţa partidelor locale.

O altă problema este cea a transparenţei lucrărilor acestei Comisii, pentru că, de unde începuseră foarte frumos, … [continuarea pe Epoch Times]

interviu pentru Epoch Times, despre Campania Politică fără Bariere; sursa foto: Epoch Times