You've successfully subscribed to Codru Vrabie
Great! Next, complete checkout for full access to Codru Vrabie
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Un primar, doi primari (RO)

Un primar, doi primari (RO)

. 3 min read

În ceea ce mă priveşte, campania electorală care se-ncheie săptămâna asta a fost absolut inutilă! Nu am primit informaţii noi, utile sau relevante. De fapt, cu excepţia unor mesaje de la Nicuşor Dan, prin social media, n-am primit decât un pliant/raport de activitate din partea lui Liviu Negoiţă, ambele cu nişte mesaje absolut impersonale; mai grav, nepersonalizate 🙁 [Uff, tare greu cu comunicarea de nişă în politică, vorba unei bune prietene…] Încă nu ştiu cine sunt candidaţii de pe listele de consilieri şi nici nu le-am găsit pe site-ul BEC ori pe site-urile partidelor. Să-nţeleg că, de fapt, pe politicienii locali nu-i interesează votul meu?!?

image-4--30
sursa ilustraţiei: necunoscută; preluare de pe facebook

Pentru funcţia de Primar General, rămâne cum am stabilit, adică îl votez pe Nicuşor Dan! Şi tot pe el îl votez şi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu doar pentru că l-am cunoscut în carne şi oase (acum 12 ani?!?), ci mai ales pentru că-mi oferă ceva pozitiv: o viziune şi (pe undeva) o metodă. Sigur, se află în programul lui şi lucruri cu care nu sunt neapărat de acord, ori care nu mă prea interesează, respectiv lipsesc de-acolo câteva lucruri care pe mine mă interesează foarte tare. Dar, faţă de alţi candidaţi, punctează pe mai multe din aspiraţiile mele citadine, civice şi politice 🙂 Sigur, o avea şi defecte, însă apreciez la el (spre deosebire de alţi candidaţi pe care i-am mai votat) faptul că e dispus să-nveţe din greşeli… Pentru mine, lucrurile astea erau lămurite încă de la începutul campaniei, aşa încât banii au cam fost cheltuiţi degeaba…

Pentru Primarul Sectorului 3, deşi nu sunt deplin mulţumit de Liviu Negoiţă, am două motive pentru care aş putea să-l votez: 1—a făcut treabă mult mai bună decât Eugen Pleşca şi 2—eu nu-l pot vota pe Robert Negoiţă 🙁 Din păcate, pliantul/raport primit în cutia poştală nu spune nimic despre locurile de muncă din Sectorul 3, motiv pentru care sunt tentat să votez (chiar şi în orb) cu candidaţii USL pentru Consiliul local. Încă de prin 2003, ţin minte că Liviu Negoiţă are capacitatea de-a închega majorităţi constructive, aşa încât i-aş oferi şansa unei colaborări PDL–PNL, după alegeri 😉 Dar, dacă Turambar şi Barbu Mateescu au dreptate, ar fi mai bine să-mi anulez votul de primar şi să echilibrez sistemul local de verificare şi contrapondere votând echipa PDL în Consiliu local?!? Oare pot face asta?!? De ce-aş face-o, când nimeni nu mi-a cerut votul?!?

Indiferent de rezultatul alegerilor, rămân cu părerea de rău că nimeni nu m-a căutat să-mi ceară votul într-o campanie din uşă-n uşă 🙁 Tot indiferent faţă de rezultate, regret că administraţia locală şi-a pierdut relevanţa politică faţă de agenda cetăţeanului, acesta din urmă fiind păcălit de televiziuni că totul este condus şi decis în Parlament, la Guvern ori la Preşedinţie 🙁 La fel de indiferent faţă de alegerile din 10 iunie, voi continua să mă implic în administraţia locală, în măsura puterilor mele—iar oferta mea de voluntariat, făcută încă de-acum 2 ani, rămâne în picioare: o săptămână pe an, pentru oricare din cele 7 primării ale Bucureştiului (deşi eu mi-aş dori să rămână o singură primărie)!

PS Vineri, 8 iunie, voi scoate de pe blog bannerul lui Nicuşor Dan—din respect faţă de regula conform căreia nu se mai face campanie electorală cu două zile înainte de data alegerilor 😉 Sper să nu se supere nimeni 🙂