Tristețea (RO)

Tristețea (RO)

. lectură de 1 min

Deși mă aflu la Chișinău de mai bine de-o săptămână, PressOne m-a găsit să-mi pună niște întrebări despre congresele PNL și USRPLUS, iar eu mi-am expus ideile, mi-am dat cu părerea. Sper că suficient de avizat (?) și de interesant pentru cititori. Mulțumesc pentru invitație și pentru insistență 😉 [articolul integral a fost publicat acum 2 zile la pressone.ro]

Din nefericire pentru noi, în preajma celor două Congrese, nu se discută despre viziuni. Nici la PNL și nici la USRPLUS. Se discută despre care oameni să ocupe scaune. Nu se discută despre care e viziunea de viitor și în ce direcție vrem să ducem țara asta. Și nici de la Cotroceni nu vine vreun semnal despre viitor.
[...]
România nu a pierdut nimic acum, în ultimele săptămâni, în afară de iluzia unei speranțe. Ceea ce ne lipsește în momentul de față este o viziune despre unde vrem să ducem România până în 2024 sau 2028, astfel încât să ne dăm seama ce avem de făcut. Și, odată ce am ști ce avem de făcut, să zicem: «ah, cea mai bună combinație de guvern* e formată din aceste partide, cu acești oameni, care se pricep să facă lucrurile pe care ni le dorim pentru viitor.»

sursa foto: Lucian Muntean/PressOne

Notă explicativă:
*) Mi-am expus gândurile despre „cea mai bună combinație de guvern” în câteva postări pe acest blog, la 7 decembrie, la 9 decembrie și la 30 decembrie.